Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Журка за Андерсенов рођендан

Поводом Међународног дана књиге за децу, а у оквиру обележавања 145 година од оснивања прве Читаонице у Лесковцу, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организовала је дружење са Елизабетом Георгиев под називом „Журка за Андерсенов рођендан“.
На самом почетку испред локалне самоуправе обратила се заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић. Затим се обратила директорка Библиотеке Весна Илић.
Ученици првог разреда ОШ „Јосиф Костић“ уз помоћ своје учитељице Драгице Антанасијевић приредили су игроказ „Пуж“. Учествовали су ученици Миона Јовић, Мина Недељковић, Јан Лав Оксуз и Михајло Стојановић.
Након тога, ученице ОШ „Трајко Стаменковић“ предвођене учитељицом Јеленом Петровић казивале су стихове песама Елизабете Георгиев. Рецитовале су ученице Таша Вуксановић 4/1, Ангелина Ивановић 4/1 и Мина Стојановић 3/3.
Учешће су узели и ученици ОШ „Васа Пелагић“ предвођени библиотекарком те школе Весном Филиповић.
Елизабета Георгиев је на поклон Марији Лазаревић уручила илистрацију из своје књиге која тек треба да буде објављена, а на којој се налази Марија.
Елизабета Георгиев је доктор библиотекарства, књижевник и преводилац. Написала је више од 20 књига за децу и младе. Добитник је више књижевних награда и признања.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka