Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

О нама

Својим основним функцијама Народна библиотека „Радоје Домановић“ већ скоро пола века са овим именом у прилици је да буде битан фактор културног живота, а самим тим и укупног развоја Лесковца као центра Јабланичког округа.

НАША ВИЗИЈА

Постати главни покретач и креатор културног амбијента града и културни и информациони центар локалне заједнице. Досадашњи успех смо изградили на основу знања и способности наших запослених. У жељи да одржимо корак са све бржим развојем информационо-комуникационих технологија, стварамо окружење у коме вреднујемо мишљење сваког запосленог, а визија нам је да у свом раду повежемо креативност и иновативност са најбољом библиотечком пословном праксом.

 

НАША МИСИЈА

Библиотека као носилац библиотечко-информационог система на подручју Јабланичког округа, жели да у складу са савременим токовима у библиотекарству, на прави начин превреднује и врати у фокус библиотечка средишта која, упркос условима у којима делују, имају итекако значајуну улогу у срединама југа Србије. Својом мисијом жели да буде у функцији културног живота заједнице, личног, социјалног и професионалног развоја грађана.

 

ВРЕДНОСТИ БИБЛИОТЕКЕ

Како бисмо успешно извршавали поверене задатке, запослени у Библиотеци залажу се за: бригу о корисницима и њиховим потребама, бригу о развоју библиотека у Јабланичком округу, промоцију завичајне и српске културе, старање о завичајној грађи и Легату Николаја Тимченка, дигитализацију завичајне грађе и старих и ретких књига локалне културне баштине, слободу доступности свим информацијским изворима, коришћење информационо-комуникационих технологија, посвећеност целоживотном учењу ради личног усавршавања и просперитета установе.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka