Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Позајмно одељење за одрасле

У књижном фонду Позајмног одељења за одрасле има укупно 45.907 монографских публикација. Књижни фонд је разврстан по УДК систему, у слободном је приступу и издаје се на читање ван Библиотеке. Поред књига из домаће и стране белетристике може се наћи и значајан фонд публикација које припадају науци о књижевности (теорија књижевности, историја књижевности и књижевна критика), стручне литературе из разних области, као и школска лектира.

Позајмно одељење за одрасле пружа библиотечко-информационе услуге корисницима старијим од 14 година (ученици средњих школа, студенти, пензионери и остали).

На Позајмном одељењу за одрасле пружају се следеће библиотечко-информационе услуге:

– упис корисника у Библиотеку и давање информација о условима коришћења библиотечко-информационих услуга,
– препорука публикација за читање,
– позајмица монографских публикација,
– резервација тражених публикација,
– стручна помоћ корисницима за коришћење каталога и апликације mCOBISS.SR,
– сређивање књижног фонда Одељења,
– популаризација књига,
– електронска обрада публикација,
– вођење месечне статистике и књиге дезидерата,
– издавање дневне штампе.

Одељење остварује сарадњу са стационираним огранцима Библиотеке, са школским библиотекама, предшколским установама, основним и средњим школама, са медијима и другим институцијама у граду.

У оквиру Позајмног одељења за одрасле постављају се тематске изложбе књига и обележавају одређени датуми везани за значајне личности (На данашњи данСећањеЈубилеји и Препоручујемо).

 

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka