Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

УСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ

У оквиру програма „Радости ускрса“ одржанe су радионице на Дечјем одељењу и у огранку Библиотеке у Вучју.

На Дечјем одељењу одржана је радионица „Ускршње чаролије“ са ученицима библиотечке секције ОШ „Васа Пелагић“ и билиотекаром школе Весном Филиповић.

Радионицу водили билиотекари Драгана Маринковић и Александар Јањић. Гост на радионици била је Јасмина Петковић, колекционар старих сликовница и играчака.

Ученици ове секције у знак захвалности за дугогодишњу сарадњу израдили су и поклонили Библиотеци годишњи календар. На календару, почев од априла месеца налазе се дечји цртежи са потписима.

Кроз дружење са ученицима најпре се разговарало о предстојећем празнику и обичајима везаним за њега. Потом су ученици обишли сва одељења Библиотеке и у Читаоници погледали изложбу старих ускршњих честитки.

На радионичарском делу дружења, уз помоћ и сугестије Јасмине Петковић, ученици су правили 3Д честитке, а затим и бојили и украшавали јаја од стиропора која ће бити изложена на Дечјем одељењу.

У огранку Библиотеке у Вучју одржана је креативна радионица са ученицима ОШ „Бора Станковић“ у Вучју.

Учествовала је учитељица Снежана Станојевић, а радионицу су водиле дипл. библиотекар Јелена Стојановић и виши књижничар Евица Стевановић.

Тема радионице „У сусрет предстојећим празницима“.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka