Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу низом активности, у петак 23. априла 2021. године, обележава Светски дан књиге и ауторских права.

У периоду од 7.00 до 19.00 часова даје 50% попуста на годишњу чланарину свим суграђанима.

Са почетком у 13.00 часова биће приказано онлајн представљање збирке песама „Хиландарје“ Новице Ђ. Величковића Позног које се може пратити на Јутјуб каналу Библиотеке, на линку: https://www.youtube.com/watch?v=5tX7BCVH8KQ.

Новица Величковић Позни рођен је у Лесковцу 1952. године. Објавио је четири збирке песама: „Светла на моја сећања“ „Одјеци живота“, „Хиландар, светионик српски” и „Вечерњи звон“. Његове песме нашле су своје место у бројним листовима и часописима.

На Дечјем одељењу Библиотеке у 15.00 часова биће одржана радионица за децу која има за циљ да покаже њихове потенцијале и могућности, нудећи ученицима прилику да виде, осете и доживе културу на један другачији начин. Радионица ће се реализовати у оквиру глобалног програма „Миграције за развој”, а намењена је ученицима од 8 до 10 година старости. Водитељи радионице су учитељ Зоран Илић и Саша Кадрић, педагошки асистент.

 

Hilandarje

 

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka