Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ БИБЛИОНЕТА 2021

15. годишњи стручно-научни скуп Заједнице матичних библиотека Србије „Библионет“ свечано је отворен.

Писутнима су се обратили Градоначелник Лесковца др сци.мед. Горан Цветановић, в.д.управника Народне библиотеке Србије др Владимир Пиштало и директорка Библиотеке у Лесковцу Весна Илић.

На скупу је додељена награда „Ђура Даничић“ за допринос развоју библиотекарства и културе у целини. Добитници награде су Соња Шуковић, директорка Библиотеке у Нишу, и Селимир Радуловић, управник Билиотеке Матице српске. У име жирија обратила се Снежана Ненезић.

Градски дечји хор „Звездице“ и вокална група „Либеро“ интонирањем државне химне и химне Библиотеке увеличали су овај скуп. Глумци лесковачког Позоришта Мина Цоцић и Иван Јанковић читали су стихове и текстове на дијалекту.

Првог дана Библионета одржане су онлајн презентације библиотекара из Ријеке, Љубљане и Загреба. Учесници скупа посетили су Хидроелектрану у Вучју.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka