Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Свечана седница Управног одбора, Округли сто БДС и Ноћ књиге

ајног јубилеја – 145 година од оснивања прве Читаонице у Лесковцу, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организује низ догађаја.

У среду, 5. јуна 2024. године у 12.00 сати, биће одржана Свечана седница Управног одбора Библиотеке у Лесковцу. На Седници ће се обратити Кристина Васиљковић, председник Управног одбора Библиотеке, представници града Лесковца и директорка Библиотеке Весна Илић. Биће приређене две изложбе – изложба монографија о библиотекама у Републици Србији у Читаоници Библиотеке и изложба „Библиотека некад и сад“ у галерији на отвореном. Изложбе се могу погледати до 21. јуна 2024. године.

У четвртак, 6. јуна 2024. године са почетком од 13.00 сати биће одржан Округли сто Библиотекарског друштва Србије на тему „Библиотека старог и новог доба: дигитално наслеђе“. Темом скупа скреће се пажња на све веће ангажовање културних институција на дигитализацији архива, приватних, завичајних и других збирки од значаја, у циљу очувања богате културне баштине, како за савремне кориснике тако и за будуће генерације. 

У петак 7. јуна 2024. године од 7.00 до 19.00 часова и суботу 8. јуна 2024. године од 8.00 до 13.00 часоваповодом Ноћи књиге, Библиотека свим студентима у Републици Србији дарује бесплатан упис у трајању од годину дана. Такође, заинтересованим суграђанима поклања упис у Библиотеку са 50% попуста на годишњу чланарину

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka