Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Савремена библиотека за децу и младе у Лесковцу

У оквиру пројекта „Савремена библиотека за децу и младе у Лесковцу“ реализована је активност креирања иновативних програма која обухвата израду методологије и реализацију 20 радионица дигиталног стваралаштва, 3Д моделирања, 3Д штампе и обраду видеа и фотографија.

У активности су учествовала деца и млади из Школе за средње и основно образовање „11. октобар“, ППГ ОШ „Светозар Марковић“, вртића „Вил“, ППГ „Бамби“, ППГ „Бубамара“ Рајно Поље, вртића „Цицибан“, ученици из основних и средњих школа у Лесковцу, као и наши корисници.

Кроз игру и дружење деца и млади сусрели су се са дигиталним стваралаштвом, микробитовима, micro:Maqueen едукацијским роботима, 3Д моделовањем, 3Д штампом, обрадом видеа и фотографија путем програма Филмора 9 и фотошопа.

Пројекат је конципиран кроз две групе активности – набавка опреме и креирање иновативних програма, које ће синергијом омогућити развој техничких и програмских капацитета Дечјег одељења и створити услове за креирање иновативних услуга и активности.

Циљ пројекта је стварање подстицајног и креативног окружења за децу и младе у Лесковцу кроз развој техничких и програмских капацитета Дечјег одељења Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу за имплементацију иновативних услуга и активности.

Пројекат се реализује под покровитељством Министарства културе и информисања РС и града Лесковца.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka