Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

РЕНОВИРАН ОГРАНАК БИБЛИОТЕКЕ У ВУЧЈУ

Библиотека у Вучју, као најстарија установа културе на територији Вучја и целог Поречјанског краја датира још из педесетих година прошлог века када је основана и прва Народна књижница и читаоница. Од тада па све до данас Библиотека функционише и ради и одолева времену пратећи све новине савремених токова живота.

Огранак Библиотеке у Вучју броји преко 15.000 публикација које су у систему узајамне каталогизације COBISS, у Библиотеци се користи електронска позајмица, а корисниции су у могућноси и да сами врше продужавање и резервацију грађе путем свих дигиталних платформи. Овај фонд књига доступан је за 2.000 становника Вучја и за сва околна села Поречјанског краја. Огранак броји више од 500 активних чланова од којих највише деце свих узраста, средњошколце, запослене и све остале који су љубитељи књиге и библиотеке.

У огранку Библиотеке у Вучју након више деценија просторије су саниране од влаге, окречене, замењена је расвета, електрична инсталација, постављене шине за уметничке изложбе, намештен ламинат, постављена инсталација за интернет прикључке са отвореном интернет мрежом. Реновирањем је комплетно промењен простор.

Адаптација простора Библиотеке обезбеђује свим корисницима пријатан боравак и оправдава статус најстарије културне установе целог Поречјанског краја.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka