Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Рецепт за бајку

Разговор о стваралаштву, филму и позоришту са фокусом на последњи роман Гугуто Мемето.
У петак, 9. 2. 2024. године у Огранку Библиотеке у Вучју одржан је програм „Рецепт за бајку“.
Стефан Митић Тићми је рођен у Лесковцу 1992. године. Писац је романа ”Ја сам Акико” и ”Капут од Маховине” који су уврштени међу 200 најбољих дечијих књига на свету по избору часописа ”White Ravens“ који издаје Минхенска библиотека. За роман ”Ја сам Акико” добио је награду ”Политиколог забавника” и плакету „Дечија књига године” на Међународном фестивалу ”Трг од књиге” у Херцег Новом.
Према рукопису ”Гугуто Мемето” снимљен је истоимени филм у режији Бранислава Стошића. Добитник је ”Змајевог песничког штапа” за 2023. годину.
Овај програм спроводи се као део пројекта Лабораторија малих културних програма, који је покренуло удружење младих КоЛАБ из Лесковца у оквиру БОЛД програма. БОЛД програм спроводе Амбасада Сједињених Америчких држава у Србији и Асоцијација за Афирмацију културе АСК.
Уводну реч дале су Јелена Стојановић дипломирани библиотекар и Евица Стевановић виши књижничар. Учествовали су ученици од 5. до 8. разреда ОШ „Бора Станковић“ из Вучја и истуреног одељења из Бунушког чифлука са наставницама Марином Динић, Миленом Станојевић и Маријом Јовановић. Такође, учествовали су и ученици СШ „Светозар Крстић – Тоза“ из Вучја са професором Драганом Ђорђевићем.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka