Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Радионице у оквиру 3. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, у оквиру 3. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“, организује радионице за децу и младе у матичној установи и огранцима Библиотеке (у Вучју, Предејану, Печењевцу и Грделици).

У уторак, 21. септембра 2021. године у 11.00 часова одржаће се радионица са ученицима ШОСО „11. октобар“. Радионицу ће водити Дарко Николић, дипломирани сликар и наставник ликовне културе.

У среду, 22. септембра 2021. године у 11.00 часова одржаће се радионица са предшколском групом деце из вртића „Вил“. Радионицу ће водити библиотекари.

Обе радионице биће одржане на тему „Мој лик из маште“ са циљем да се деца упознају са књигама и Библиотеком. На радионицама ће деца кроз игру и тимски рад активно учити.

Трећи Фестивал дечјег стваралаштва садржи три сегмента: дружење са писцима, конкурсни (литерарни, ликовни и конкурс за трејлер о омиљеној књизи, као и конкурс за лого Фестивала) и радионичарски.

Фестивал се организује под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и града Лесковца.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, већина садржаја биће реализована путем интернета, а они који ће бити одржани у Библиотеци биће реализовани уз предузимање свих епидемиолошких мера заштите од корона вируса.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka