Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Радионица за децу – Вртић „Цврчак“

На Дечјем одељењу Библиотеке одржана је радионица на тему традиције. Учествовала су деца из вртића „Цврчак“ и васпитачице Биљана Цветковић и Милица Стојановић. Деци се обратила и учествовала на радионици директорка Библиотеке Весна Илић. 
Циљ радионице је развијање свести о култури, обичајима и традицији српског народа, јачање културног идентитета, проширивање знања и искустава деце о обичајима и нематеријалној културној баштини.
Током радионице деца су активно учествовала у разговору о следећим темама: срспке славе, народне ношње и обичај Чешљанка – Девојачко вече. Након тога, деца су извела стари лесковачки обичај Чешљанка, уз примену потребних реквизита и певања песме „Опраштај мајко, опраштај“.
Захваљујемо се Народном музеју у Лесковцу на уступљеним фотографијама.
Радионица је реализована поводом Међународног дана поезије.
Водитељи библиотекари Драгана Маринковић и Александра Милетић. Припрема и организација радионице дипл. библиотекар Надица Стојановић.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka