Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Радионица у огранку Библиотеке у Печењевцу „Између солитера и ораница, мала места као извор живота“

Поводом „Дечје недеље“, у огранку Библиотеке у Печењевцу одржана је ликовна радионица са децом предшколске установе „Вукица Митровић“ из Печењевца са васпитачицом Иваном Цветковић, на тему „Између солитера и ораница: Мала места као извор живота“. Циљ радионице је да уоче да село и град не могу једно без друго, а цртањем и бојењем деца уче да од најмлађих школских дана разликују облике, да обраћају пажњу на детаље и развијају машту. Овом приликом, деца су имала прилику да се први пут сусретну са савременом технологијом Библиотеке. Уручене су им и бесплатне чланске карте.

Пројекат „Осавремењавање услуга за децу и младе у руралним подручијима“ омогућава неопходну техничку опрему и нове програме, односно дигиталне капацитете у пет стационарних огранака Библиотеке у Лесковцу (Вучје, Грделица, Печењевце, Брестовац и Предејане), што ће омогућити корисницима да у местима где живе и ближој околини добију савремене услуге, а библиотекарима да креирају нове и иновативне програме који се заснивају на дигиталном садржају.

Реализација овог пројекта је изузетно важна јер осавремењује и креира нове услуге Библиотеке у стационарним одељењима која су ван градских средина, излазећи тако у сусрет корисницима у местима где живе, са циљем да услуге библиотеке подједнако буду доступне свим грађанима на територији коју Библиотека у Лесковцу покрива. Циљ пројекта је ширење спектра услуга путем развоја савремених програма у пет стационарних огранака Библиотеке у Лесковцу, кроз развој техничких и програмских капацитета огранака Библиотеке у мањим местима ван града Лесковаца. Пројекат се реализује уз подршку Министарства културе РС и града Лесковца.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka