Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Радионица у огранку Библиотеке у Печењевцу „Између солитера и ораница, мала места као извор живота“

Огранак Библиотеке у Печењевцу поводом Дечје недеље, посетили су ученици првог разреда ОШ „Вук Караџић „из Печењевца са учитељицом Драганом Станојевић. Тема радионице била је „Између солитера и оранице: Мала места као извор живота „. Деци су подељене бесплатне чланске карте поводом акције „Добро дошли прваци“. У току радионице, деца су имала прилику да се упознају са савременом технологијом Библиотеке као и са апликацијом „Библиолик“. Циљ ове радионице је да приликом бојења и цртања прикажу своје виђење разлика између села и града, такође и које су разлике живота на селу и граду.

Пројекат „Осавремењавање услуга за децу и младе у руралним подручијима“ омогућава неопходну техничку опрему и нове програме, односно дигиталне капацитете у пет стационарних огранака Библиотеке у Лесковцу (Вучје, Грделица, Печењевце, Брестовац и Предејане), што ће омогућити корисницима да у местима где живе и ближој околини добију савремене услуге, а библиотекарима да креирају нове и иновативне програме који се заснивају на дигиталном садржају.

Реализација овог пројекта је изузетно важна јер осавремењује и креира нове услуге Библиотеке у стационарним одељењима која су ван градских средина, излазећи тако у сусрет корисницима у местима где живе, са циљем да услуге библиотеке подједнако буду доступне свим грађанима на територији коју Библиотека у Лесковцу покрива. Циљ пројекта је ширење спектра услуга путем развоја савремених програма у пет стационарних огранака Библиотеке у Лесковцу, кроз развој техничких и програмских капацитета огранака Библиотеке у мањим местима ван града Лесковаца. Пројекат се реализује уз подршку Министарства културе РС и града Лесковца.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka