Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Пролећна изложба

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу у сарадњи са Школом за текстил и дизајн Лесковац организовала је „Пролећну изложбу“ ученика уметничких смерова ове школе.

На изложби су се обратили директорка Библиотеке Весна Илић и професор стручних предмета мр Иван Хаџи Танчић.

У Читаоници и свим порталима Библиотеке изложени су радови су ученика ове Школе који представљају исечак неких од најкреативнијих момената са часова стручних предмета.

Ученици Школе за текстил и дизајн и њихови професори својим ангажовањем и вештинама редовно мапирају културни идентитет града Лесковца.

Сведоци смо многобројних градских мурала, графичких решења, дизајнерских креација, изложби и модних ревија, као и учешћа и награда на значајним међународним и републичким конкурсима.

Ова Школа је у свом трајању од 130 година постојања, од којих је 27 плодних година било посвећено педагошком раду уметничких смерова, изградила најквалитетније студенте уметничких и дизајнерских академија и високообразовних установа, а након тога и афирмисаних уметника и дизајнера.

Изложба представља још једну у низу активности и манифестација које се организују у дугогодишњој сарадњи Народне библиотеке „Радоје Домановић“ и Школе за текстил и дизајн.

Изложба се може погледати у порталима Библиотеке до 5. маја, док се у Читаоници може видети до 18. априла 2022. године.

Отварање изложбе може се погледати Фејсбук страници Библиотеке на линку https://fb.watch/ccajYK7Az3/.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka