Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Препорука за читање

Часопис за књижевност и културу „Браничево“ излази тромесечно у Пожаревцу од 1955. године. После паузе од 2000-2003. године поново излази до данас, без прекида. На трајање часописа утицала је решеност редакције да листу подари људску димензију трајања и неимарства, чиме би се испунила његова уметничка и друштвена сврха.
У овом часопису који има велику традицију своја дела објављују књижевници и преводиоци из целе Србије. Сам податак да је град Пожаревац суфинансијер ове периодичне публикације указује на озбиљност и подршку у очувању културне баштине коју „Браничево“ негује и подржава. „Браничево“ довољно говори својом унутрашњом структуром о естетским вредностима у склопу часописа. Праћењем књижевне еволуције и узајамним прожимањем појединих уметности ова публикација стално помера границе у систему вредности и омогућава своје трајање у времену, у различитим културно-историјским епохама и срединама.
Фонд периодике наше Библиотеке поседује бројеве овог књижевног часописа од 1966. године.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka