Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Предавања и радионице на тему „Између солитера и ораница – мала места као извор живота“

У петак, 15. децембра 2023. године у ОШ „Вук Караџић“ у Печењевцу одржана су два предавања и две радионице на тему „Између солитера и ораница – мала места као извор живота“.
Учествовали су ученици 5. и 7. разреда ове школе. Реализацију предавања и радионица спровеле су
Марина Стојковић, наставник српског језика и књижевности и
Марија Ивановић, наставник географије.
Са ученицима је разговарано о разлици између села и града, делатностима, материјалним, историјским и усменим изворима, као и о знаменитим грађевинама и познатим личностима чије је порекло везано за њихова родна места, а који су данас успешни привредници, занатлије, политичари и спортисте.
Након тога говорило се о легендама везаним одређене грађевине у околним селима: Манастир Света Тројица у Бабичком, црква Света Петка у Разгојни и легендарни камен здравља поред цркве; лековитост изворских вода; појава вампира и веровање у њих…..
Након презентација приступило се изради обележивача страна са етно мотивима, али и модерних израда. Ученицима је подељен по један примерак картице за апликацију „Бибиолик“ и објашњен им је начин рада.
Ученици су упућени на коришћење свих извора знања које им пружа Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу као и огранак Библиотеке у Печењевцу.
Захваљујемо се на сарадњи.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka