Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Песничка чуваркућа у Вучју

У огранку Библиотеке у Вучју одржан je програм „Песничка чуваркућа“ – промоција књиге и радионица „Чуваркућа“ Власте Н. Ценића.
Власта Н. Ценић, рођен је 1957. године у селу Кочану, општина Дољевац, где и данас живи. Професор југословенске књижевности и српског језика, Ценић је прошао дуг пут у својој каријери, остављајући неизбрисив печат у свету књижевности. Његова поезија за децу и сакупљање народног блага дољевачког краја доносе посебну вредност културном наслеђу овог подручја. Његова песничка збирка „Бате ће се жени“ обилује песмама на родном дијалекту, представљајући аутентичност његовог села Кочана. Члан разних књижевних удружења и идејни творац бројних манифестација посвећених књижевности и култури, Ценић оставља трајни траг у српској култури.
У програму су учествовали ученици од I до IV разреда ОШ „Славко Златановић“ из Мирошевца и ученици ОШ „Бора Станковић“ из Вучја и истурено одељење из Бунушког Чифлука.
Учествовали библиотекари: Надица Стојановић, Јелена Стојановић, Евица Стевановић и Александар Јањић.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka