Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Отварање изложбе „Моја омиљена тетка“

Отварање изложбе „Моја омиљена тетка“
Поводом Међународног дана књиге за децу, а у оквиру обележавања 145 година од оснивања прве Читаонице у Лесковцу, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организовала је отварање изложбе „Моја омиљена тетка“ Марије Лазаревић.
Учешће у програму узели су ученици четвртог разреда из ОШ „Светозар Марковић“ Андрија Момировић који је читао текст „На први поглед“ и Лука Костадиновић“ који је читао текст „Упознавање“, предвођени учитељицом Санелом Ћирић.
Учешће у програму узели су ученици четвртог разреда из ОШ „Коста Стаменковић“ Софија Раденковић која је читала текст „Рингишпил“ и Михаило Стевановић који је читао текст „Глобус“, предвођени учитељицом Весном Чекић.
Учешће су узели и ученици ОШ „Васа Пелагић“ предвођени библиотекарком те школе Весном Филиповић.
На крају програма прочитан је текст „Закључак“.
Захваљујемо се граду Лесковцу на подршци.
Марија Лазаревић аутор је књига „Моја омиљена тетка“  и „Дечак и тетка Ем враћају веру у Деда Мраза“. Одмах након рођења откривена јој је спинална мишићна дистрофија. Уз подршку града Лесковца и Дома културе Брестовац реализује пројекат „Прихвати разлике – Победи предрасуде“ чији је циљ поштовање различитости. Објавила је и бојанку „Моја омиљена тетка“, док се 2021. године појављује и друштвена игра за децу.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka