Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Одржана радионица „И ја сам уметник“

Одржана је радионица „И ја сам уметник“ са старијом групом деце из вртића „Наше дете“ и васпитачицама Татјаном Голубовић и Јулијом Момчиловић.

Деца су се упознала са књигама на тему уметности и сликара. Сазнала су информације и видели како изгледа једна од првих разгледница на свету штампана на српском језику ћириличним писмом 1871. године у уредништву листа „Змај“ у Бечу. Упознала су се са радом овог значајног књижевника, а на основу приказаних илустрација деца су погађала о којој Змајевој песми је реч, а затим су је сви заједно казивали или певали. Деца су видела како изгледа данашњи часопис „Невен“ и сазнала да је први број изашао давне 1880. године и да га је основао, уређивао и издавао Јован Јовановић Змај. Деца су правила сликарске палете од картона и пластелина и заједнички, прерушена у праве сликаре, израдила слику на платну под називом „Библиотека“.

Захваљујемо се Милици Петковић на позајмљеним береткама са којима су наши другари изгледали као прави сликари.

Водитељ Надица Стојановић.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka