Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

ОДРЖАНA ОБУКА ЗА РАД У АПЛИКАЦИЈИ „МРЕЖА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ“

У оквиру програма стручног усавршавања запослених у библиотечко-информационој делатности у Јабланичком округу Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу је 15. марта 2024. године од 9.00 до 12.00 сати реализовала обуку за рад у onlinе апликацији „Мрежа библиотека Србије“ – националном инструменту намењеном прикупљању библиотечке статистикеАутор и реализатор програма је Татјана Јанков из Одељења за развој и унапређење библиотечке делатности Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу.

 

Обуку је похађало осам библиотечких радника из стационираних огранака у Грделици, Вучју, Предејану, Печењевцу и Брестовцу Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу, као и из специјалне библиотеке Народног музеја у Лесковцу.

 

Обука је реализована дирекним радом у апликацији. Полазници су упознати са свим сегментима, секцијама и подсекцијама упитника. Дата су упутства за евентуалне проблеме који могу наступити током рада у бази. Припремљени кориснички налози и приступне шифре подељене су полазницима који су на својим лап топ рачунарима могли одмах да се улогују и започну свој извештај.  

 

Ради олакшања рада у електронској бази, Матична служба и Одељење набавке и обраде, прикупили су податке о библиотечком пословању огранака у 2023. години и уручили их полазницима данашње обуке. У складу са упутствима, припремљене податке ће ове године само унети у базу, а од следеће године ће приступити самосталном прикупљању података о раду својих огранака и вршити унос у апликацију.     

 

Очекивани резултат ове обуке је потпуна оспособљеност њених полазника за самостални рад у апликацији МБС.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka