Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Одржана ХХ Конференција Библиотекарског друштва Србије

Стручни рад „Виртуелни простор Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу“, аутора Весне Илић и Надице Стојановић, у Врњачкој Бањи изложила је Надица Стојановић.
Захваљујемо се БДС-у на могућности да прикажемо рад наше Библиотеке на овом значајном скупу.
Организацијом 20. годишње међународне конференције Библиотечки простори у физичком и виртуелном окружењу, Библиотекарско друштво Србије (БДС) на иновативан начин приступа значајној теми за библиотечко-информациону делатност – теми простора. Разумевање простора укључује физички простор зграда, просторија и јавних површина, у којима библиотеке учествују као установе културе и места едукације грађана, али и дигитални простор интернета, друштвених мрежа, виртуелне и проширене стварности.
Циљ конференције је оснаживање запослених у библиотечко-информационој делатности, али и других стручних радника и сарадника у култури, који у свом раду имају непосредни контакт с темом простора, било у његовом физичком или виртуелном виду.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka