Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК ПОДРУЖНИЦЕ БИБЛИОТЕЧКОГ ДРУШТВА СРБИЈЕ ЗА ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ

У складу са чланом 19. Статута Библиотекарског друштва Србије данас је у Народној библиотеци „Радоје Домановић“ одржан први састанак Подружнице Библиотечког друштва Србије за Јабланички округ, формиране 9. 2. 2021. године, по први пут у историји лесковачког библиотекарства. Састанку је председавала Јадранка Јовић, библиотекар Одељења периодике, уз присуство 30 чланова Подружнице из општинских и школских библиотека Јабланичког округа.

Активности и циљеви рада Подружнице усмерени су на окупљању библиотекара матичне Библиотеке, пет јавних библиотека које су у домену матичности Библиотеке у Лесковцу (Лебане, Бојник, Медвеђа, Црна Трава и Власотинце), као и библиотекара школских и специјалних библиотека у Лесковцу. Омасовљење чланства je део струковне одговорности која потврђује заједничке пословне интересе и налази начина да интензивније делује на развој и унапређење библиотечко-информационе делатности.
Координиран рад између наше Подружнице и осталих библиотека има за циљ сарадњу на решавању одређених стручних питања у свакодневном раду, као и размену искустава и актуелних информација о токовима развоја библиотечко-информационе струке.
БДС је једино еснафско удружење радника наше струке које утиче на проток идеја међу библиотекама и буђење енергије за нове пројекте, а све у циљу промовисања делатности библиотека, подстицања развоја научно-истраживачког рада у њима, развијања креативности и иницирања размене идеја у савременој библиотечкој теорији и пракси.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka