Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Обележен Национални дан књиге у лесковачкој Библиотеци

Данас је, поводом Националног дана књиге и Дана Народне библиотеке Србије, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу приредила сусрет са Градским дечјим хором „Звездице“. Сусрет са Градским дечјим хором „Звездице“ одржао се у Читаоници Библиотеке. Хор је извео и снимио спот Химне Народне библиотеке у Лесковцу, која је прва и једина химна у Србији посвећена библиотеци. Као знак захвалности Библиотека је за све чланове хора припремила захвалнице, бесплатне чланске карте и књиге из сопственог издаваштва.

Текст Химне написао је познати дечји књижевник Власта Ценић, композитор је Миливоје Илић, аранжман припремио Предраг Минчић, уметнички руководилац и диригент је проф. др Јелена Цветковић Црвеница, уметнички сарадник Милица Јовановић, фотографије је уступио Александар Стаменковић, док је покровитељ град Лесковац. Химна је први пут изведена 2019. године на Свечаној академији поводом 140 година од оснивања прве Читаонице у Лесковцу, а може се наћи на YouTube каналу Библиотеке, на линку https://www.youtube.com/watch?v=sLleLHyoo7g.

Поред овог сусрета, приређена је изложба књига под називом „Савремени књижевни ствараоци“ на којој су изложене књиге савремених књижевника, а које је Библиотека приновила почетком фебруара месеца. Приновљено је 35 наслова, односно 105 књига. Током целог дана Библиотека својим суграђанима поклања 50% попуста на годишњу чланарину при упису или обнови чланарине.

Активности су реализоване уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka