Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Међународни дан матерњег језика

Поводом Међународног дана матерњег језика (International Mother Language Day), који се обележава 21. фебруарa сваке године са циљем да се подигне свест о значају матерњег језика и мултилингвизма, лесковачка Библиотека припремила је програм намењен деци под називом „Библиотечке недоумице – Питајте децу!“ и изложбу књига из фонда Стручног одељења у Читаоници Библиотеке.
Прве недоумице у оквиру програма разјашњавају Тадија Станковић и Јанко Динић, ученици ОШ „Светозар Марковић“ у Лесковцу, причајући причу о диносаурсима која ће моћи да се погледа у недељу, 21. фебруара у 12.00 часова, на YouTube каналу и друштвеним мрежама Библиотеке.
Овим поводом у петак, 19. фебруара у 10.00 часова, директорка Библиотеке Весна Илић уручиће 70 уџбеника за децу ОШ „Јосиф Костић“ директору Милану Тончићу. Уџбенике су донирали наши суграђани у оквиру акције „Књига на дар“.

Будите у Току

Претплатите се на наш билтен

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka