Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Mатичне функције у Јабланичком округу

 У циљу даљег развоја и унапређења стручног рада у библиотекама у Јабланичком округу, 19. септембра 2023. године обављен је надзор над стручним радом Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Бојнику, а 20. септембра 2023. године обављен је надзор над стручним радом школске библиотеке у Основној школи „Радоје Домановић“ у Бошњацу. За потребе Окружног регистра библиотека у Јабланичком округу 21. септембра 2023. године , обављена је и регистрација школске библиотеке Основне школе „Партизански дом“ у Доњем Бучумету, општина Медвеђа.

Матичне функције су извршене на основу чл. 22. став 4 и чл. 25. став 3. Закона о библиотечко-информационој делатности („Службени гласник РС“, бр. 52/11) и Решења о одређивању библиотека које обављају матичне функције у библиотечко-информационој делатности („Службени гласник РС“, бр. 122/12), а извршиле су их Весна Илић, директор и Татјана Јанков, виши дипломирани библиотекар Одељења за развој и унапређење библиотечке делатности из Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу, у присуству Драгана Рајковића, директора Библиотеке у Бојнику, Марине Јовић, директорке Основне школе у Бошњацу и Драгана Милетића, директора Основне школе у Доњем Бучумету. Овим активностима присуствовали су библиотекари и други запослени.  

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka