Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Књижевни сусрет – Ненад Гајић

Вечерас је у Читаоници Библиотеке одржан „Књижевни сусрет – Ненад Гајић“.

Ненад Гајић (1974) аутор је бестселера „Словенска митологија“, свеобухватне илустроване књиге енциклопедијског типа, као и фантазијског серијала „Бајка над бајкама“, са елементима словенског фолклора и према мотивима српске народне епике, („Бајка над бајкама – Сенка у тами“, 2013; „Два цара“, 2016; „Трећа ноћ“, 2020; комплетно издање обједињено је 2021). Његове књиге продате су у више десетина хиљада примерака у преко 25 досадашњих издања.

Немирна природа вукла га је да проба много тога: најдуже је био музичар (гитариста, певач и песник бенда с којим је објавио два албума), да би се затим опробао и као банкар, менаџер, приватни предузетник, произвођач рачунарске опреме, награђивани програмер, уредник телевизијске емисије, аутор друштвених игара… Посетио је древни Хиландар на Светој Гори и пропутовао Европу и свет од Москве до Јерусалима у потрази за новим сазнањима. Факултет је завршио у Крагујевцу, мастер студије у Београду, докторску тезу одбранио је у Новом Саду. У иностраним часописима објављивао је, између осталог, радове о великим научницима Михајлу Пупину и Милутину Миланковићу (и његовом календару), и краће чланке о Николи Тесли. Писање сматра својом истинском професијом и животним путем, а науку омиљеним хобијем. Уз кревет још држи спакован кофер, да остане спреман за нове авантуре.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka