Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Изложбе стрипа у оквиру 25. Балканске смотре младих стрип аутора

У суботу, 1. јула 2023. године, Народна библиотека Радоје Домановић“ у Лесковцу у сарадњи са Школом стрипа Никола Митровић у Лесковцу приређује две изложбе стрипа. Изложбе стрипа организују се у оквиру 25. Балканске смотре младих стрип аутора.

У 19.00 часова биће отворена изложба канадског стрипа Осећај/осећајност: Западна обала Канаде. На изложби ће се обратити директорка Библиотеке Весна Илић, стрип аутор и организатор Смотре Марко Стојановић, док ће изложбу отворити Ивана Филиповић из Канаде, стрип уметница, селектор изложбе и овогодишња добитница награде за допринос српском стрипу.

У 19.30 часова одржаће се отварање изложбе стрипа Вековнице – Женски принцип у балканском стрипуИзложба је посвећена стваралаштву стрип ауторки из Румуније, Хрватске, Грчке, Словеније, Бугарске, Македоније, Турске и Србије кроз призму серијала „Вековници“. Изложбу стрипа отвара Јоана Шкиопу из Румуније, координатор пројекта CAN FOR BALKANS.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka