Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Изложба цртежа под називом „Белешке“ Јелене Ђукановић

У четвртак, 29. октобра 2020. године у 18.00 часова Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, у оквиру програма „Слике међу књигама – млади ствараоци“, организује интернет догађај – отварање изложбе цртежа под називом „Белешке“ Јелене Ђукановић.

Критички осврт на рад уметнице дао је мр Зоран Д. Костић, професор на Факултету уметности у Нишу. Изложбу отвара писац Стефан Митић Тићми.

Изложба ће бити отворена до 30. новембра и може се погледати у Читаоници Библиотеке сваког радног дана од 7.00 до 19.00 часова и суботом од 8.00 до 13.00 часова.

Јелена Ђукановић рођена је у Лесковцу 1995. године. Школу за текстил и дизајн, смер техничар дизајна текстила, завршила је 2014. године, када је и уписала сликарство на Факултету уметности у Нишу. Дипломирала је у класи професора мр Зорана Д. Костића 2018. године, а мастер студије у класи истог професора завршила је 2019. године са темом „Црвена земља“. Студент је докторских студија на Факултету ликовних уметности, у класи професора мр Добрице Бисенића.

Будите у Току

Претплатите се на наш билтен

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka