Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

ИЗЛОЖБА “БАЛКАНСКИ ЖЕНСКИ СТРИП: ИЗБОР”

У Читаоници Библиотеке у суботу, у 19.00 часова, биће отворена јединствена изложба – “Балкански женски стрип: Избор”. У питању је поставка која на једном месту окупља око стотину стрип ауторки из читавог региона. Ранији покушаји да се презентује женски стрип на Балкану завршавали су се селекцијама ауторки из бивше Југославије. Оно што ову изложбу чини изузетно значајном је чињеница да се овде, по први пут у оквиру једне поставке, срећу радови стрип ауторки из Словеније, Хрватске, Румуније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Србије, Црне Горе, Албаније, Северне Македоније, Грчке и Турске. Изложба премијерно презентује потпунију слику битног и запостављеног феномена женског стрипа у нашем региону.

Изложбу “Балкански женски стрип: Избор” отвара проф. др Александра Перић Николић, а посетиоцима ће се обратити директорка Библиотеке Весна Илић.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka