Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Дружење са писцима – Стефан Тићми

Дружење са писцима – Стефан Тићми

У оквиру 4. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организује „Дружење са писцима“.
Данас су се ученици петог разреда ОШ „Коста Стаменковић“ дружили са писцем Стефаном Митићем.
Стефан Митић Тићми (1992) писац и сценариста, рођен у Лесковцу.
Дипломирао на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу.
Најважнија дела:
–        ,,У’ватиле ме лутке” (АРТЕ, 2015);
–        ,,Ја сам Акико” (ЛАГУНА, 2018);
–        ,,Јас сум Акико,, (АРС ЛАМИНА, МК)
–        ,,Ја сам Акико,, (АЛЕГРИА, ХР)
–          Дечје београдско пролеће, сценарио (РТС, ДКЦБ, 2019);
–          Нешто лепо, сценарио (Народно позориште Лесковац)
–          ПинокиYо, сценарио, сарадник (Народно позориште Ниш)
–        ,,Капут од маховине” (ЛАГУНА, 2020);
–        ,,Ту, надохват муке” (ПОВЕЉА, 2020);
–        ,,Џем на облак” (кратки поетски филм, 2021);
Романи “Капут од маховине” и “Ја сам Акико” уврштени су међу 200 најбољих дечијих књига на свету у избору часописа Њхите Равенс који издаје Минхенска библиотека. (Интернатионале Југенбиблиотхек)
По мотивима из књиге ,,Ја сам Акико”, која је награђена и наградом “Политикиног забавника” и плакетом “Ђечја књига године” на Међународном фестивалу Трг од књиге у Херцег Новом, настала је истоимена представа у копродукцији Фестивала еколошког позоришта за децу и младе и Културног центра Панчева у мају 2021. године у режији Миље Мазарак, у извођењу Софије Мијатовић.
У изради је краткометражни анимирани филм “И ам Акико” који је подржао Филмски центар Србије и Бугарски филмски центар (прод. То Блинк Аниматион – Војин Васовић, редитељ – Дамир Романов).
Један је од оснивача Омладинског клуба Анчики, мале, бесплатне библиотеке са преко 5000 књига, чији пројекат је награђен специјалном наградом за ентузијазам – фондација Тања Петровић.
Добитник је Октобарске награде града Лесковца  – за изузетан допринос култури афирмацији дечје књижевности и друштвеног ангажовања и признања Џедајски Витез.
Четврти Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“ организује се под покровитељством Министарства културе и информисања Р. Србије, Града Лесковца и компаније „Дунав осигурање“.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka