Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Дониране књиге Одељењу педијатрије Опште Болнице у Лесковцу

„Љубав и доброта никад нису узалуд дати. Благослов су за оне које их примају и благослов за оне које их дају.“

Библиотека у Лесковцу је поводом Међународног дана даривања књига реализовала акцију прикупљања дечјих књига намењених Одељењу педијатрије Опште болнице у Лесковцу.

Један од начина како се детету боравак у болници учини пријатнијим је и читање књига, сликовница.

Наши суграђани на вест о донирању књига за децу реаговали су позитивно и већ од среде, 10. фебруара почели су са поклањањем књига. Овом приликом прикупљено је 300 књига за децу и младе.

Библиотека је Одељењу педијатрије поклонила књиге и из свог издаваштва, као и обележиваче за књиге настале 3Д штампом којом се библиотекари баве.

Међународи дан даривања књига установљен је 2012. године и од тада се обележава сваког 14. фебруара са циљем промовисања читања првенствено код деце, али и припадника свих других старосних група.

Поводом овог Дана приређена је и изложба књига „Реч која спаја“ која се може погледати у Читаоници Библиотеке.

Ово није први пут да је Библиотека остварила сарадњу са Општом болницом у Лесковцу. Октобра 2019. године Путујућа библиотека за децу и младе дала је на коришћење 40 књига Одељењу дечје психијатрије и дневном боравку овог одељења.

Захваљујемо се свима који су донирали књиге.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka