Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Додела награда – Медицинска школа

Одржана је додела награда најуспешнијим ученицима на литерарном конкурсу који је реализован од 8до 17. децембра 2021. године за ученике средње Медицинске школе у Лесковцу, а на иницијативу ђачког парламента ове школе.

На конкурсу, су ученици имали прилику да своје мисли и идеје преточе у поезију или прозу на основу предложене две теме „Нова година – нова нада“ и „Домовина се брани лепотом“. Стручни жири у саставу професора српског језика и књижевности Милица Мишић, председник жирија, Душан Благојевић, члан и Биљана Цветановић, члан, донео је одлуку о најуспешнијим радовима.

Конкурс је реализован уз подршку Медицинске школеНародне библиотеке ,,Радоје Домановић“ у Лесковцу, Лесковачког културног центра и Канцеларије за младе града Лесковца.

Присутнима су се обратили директорка Библиотеке Весна Илић, директорка Медицинске школе Марија Савић, представник ђачког парламента Катарина Златановић.

 

Награђени ученици:

 

Категорија – Поезија

Прво место Никола Ђокић

Друго место Алекса Мишић

Треће место Катарина Станковић

 

Категорија – Проза:

Прво место Петра Стојановић

Друго место Теодора Костић

Треће место Нина Стошић

 

Своје радове прочитали су ученици Никола Ђокић и Нина Стошић.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka