Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Додела награда и представљање пројеката

У Народној библиотеци „Радоје Домановић“ у Лесковцу, у среду 22. децембра 2021. године у 12.30 часова биће одржано представљање реализованих пројеката „Ризница успомена“, подржаног од стране Министарства културе и информисања РС и града Лесковца и пројекта „Школа проширене стварности“, подржаног од стране Центра за промоцију науке.

Истог дана, у Читаоници Библиотеке у 13.00 часова, одржаће се додела награда најуспешнијим ученицима на литерарном конкурсу који је реализован од 8. до 17. децембра 2021. године за ученике Медицинске школе у Лесковцу, а на иницијативу ђачког парламента ове школе.

Конкурс је реализован уз подршку Медицинске школе, Народне библиотеке ,,Радоје Домановић“ у Лесковцу, Лесковачког културног центра и Канцеларије за младе града Лесковца. На додели ће се обратити представници наведених установа.

На конкурсу, ученици Медицинске школе, имали су прилику да своје мисли и идеје преточе у поезију или прозу на основу предложене две теме „Нова година – нова нада“ и „Домовина се брани лепотом“. Стручни жири у саставу професора српског језика и књижевности Милица Мишић, председник жирија, Душан Благојевић, члан и Биљана Цветановић, члан, донео је одлуку о најуспешнијим радовима.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka