Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Додела награда – 4. Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“

У Читаоници Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу одржана је додела награда најуспешнијим ученицима који су учествовали на конкурсима (литерарни, ликовни и видео конкурс (трејлер) о омиљеној књизи „Љубав ме покреће“) у оквиру 4. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“.
Ова традиционална манифестација подржава и негује дечје стваралаштво, културу, њихова знања и вештине  и, истовремено, указује на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у културно-образовном подстицању најмлађих.
Фестивал је ове године окупио око хиљаду деце и младих из Србије, Црне Горе и Босне Херцеговине, Републике Српске.
Четврти Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“ организован је под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и града Лесковца. Подршку је пружила и компанија „Дунав осигурање“.
На додели награда обратили су се директорка Библиотеке Весна Илић и Лазар Коцић, компанија „Дунав осигурање“. Музичку нумеру на клавиру извела је Анђела Тасић, ученица 4. разреда виолине у класи проф. Оливере Тодоровић. Клавирска пратња Татјана Петровић. Присутнима су се обратили и Биљана Мичић, председник литерарног жирија, Иван Хаџи Танчић, председник ликовног жирија и Ана Цветановић, члан жирија за видео-конкурс, која је прочитала извештај председника жирија Мирослава Лакобрије. Наратор Ана Маринковић.
Након доделе награда ученици и њихови родитељи, учитељи и наставници упознали су се савременом технологијом коју Библиотека примењује у свом раду, као и са знаменитостима града Лесковца (Народни музеј, Градска кућа, Саборна црква, Црква Оџаклија).
Захваљујемо се Народном музеју на стручном вођењу и упознавању знаменитости града Лесковца.
Честитамо свима!

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka