Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

dCOBISS – Види књигу, прочитај опис и позајми!

Са новом dCOBISS апликацијом омогућава се складиштење и управљање дигиталним садржајем писаних, сликовних и аудио записа. Подршка за дигитални садржај у електронском каталогу наше Библиотеке најчешће је слика корица књига и са оваквим решењем олакшана је претрага свим корисницима електронске базе података COBISS+ , као и у апликацији за мобилне уређаје – mCOBISS- у.

Графичке датотеке могу се користити као насловне странице код записа при приказивању COBISS+ , а текстуалне датотеке могу се пронаћи приликом претраживања по комплетном тексту. Библиотекари са Позајмног, Дечјег одељења и Депоа врше претраживање и скенирање слика корица књига и исте постављају са кратким садржајем као додатком.
Укупан број унетих дигиталних садржаја у dCOBISS апликацији на нивоу Србије је 16400 записа, од тога је Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, у својој софтерској подршци, ускладиштила 10785 сликовних и писаних записа.

Са dCOBISS-ом започиње развој нових решења која ће библиотекама требати у будућности за решавање дигиталних изазова у свом окружењу.

dCOBISS

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka