Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

ДАНИ НИКОЛАЈА ТИМЧЕНКА

Манифестација ДАНИ НИКОЛАЈА ТИМЧЕНКА, која чува сећање на знаменитог Лесковчанина, историчара књижевности, критичара, есејисту, културног прегаоца и једног од најзначајнијих мислилаца у српској култури друге половине двадесетог века, традиционално се организује прве недеље децембра.

Од прве манифестације, организоване 2008. године, Задужбина „Николај Тимченко“ реализовала је програме ДАНА НИКОЛАЈА ТИМЧЕНКА у сарадњи са Лесковачким културним центром. Први пут се 2020. године реализацији манифестације прикључила и Народна библиотека „Радоје Домановић“ из Лесковца, чиме су симболично повезане најзначајније културне установе града Лесковца са којима је сарађивао Николај Тимченко.

Реализација ДАНА НИКОЛАЈА ТИМЧЕНКА за 2021. годину планирана је од 3. до 5. децембра, када ће се у просторијама Лесковачког културног центра, Народне библиотеке „Радоје Домановић“ и Легата „Николај Тимченко“ промовисати издања Задужбине „Николај Тимченко“ и доделити Награда „Николај Тимченко“ за најбољу књигу из области науке о књижевности за текућу годину.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka