Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату

У понедељак, 22. априла 2024. године Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу и Народни музеј Лесковац организују час завичајне историје на тему „Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату“.

Час завичајне историје почиње окупљањем у Парку Девет Југовића у 11.00 часова. Након тога, са ученицима осмог разреда основне школе посећује се Арапова долина, једно од највећих стратишта Рома у Другом светском рату.

Час се наставља у Читаоници Библиотеке.

Конференција за медије одржаће се у Читаоници Библиотеке у 12.30 часова. На конференцији ће се обратити Весна Илић, директор Библиотеке, Небојша Димитријевић, директор Народног музеја и потомци логораша Ана Михајловић и Александар Нешић.

Предавање на тему „Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату“ организује се од 13.00 часова у Читаоници Библиотеке. Учествују: Владимир Петковић, Ана Михајловић, Александар Нешић, Жаклина Исламовић и Надица Стојановић.

 Изложба се може посетити истог дана у временском периоду од 13.00 до 17.00 часова уз приказ предмета из збирки Народног музеја Лесковац и публикације из књижног фонда Библиотеке, а уз стручно вођење кустоса и библиотекара.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka