Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

БИБЛИОНЕТ

Заједница матичних библиотека Србије и Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, од 9 до 11. септембра 2021. године, организују 15. годишњи стручно-научни скуп Заједнице матичних библиотека Србије под називом Библионет. Ове године тема Библионета је „Библиотека од куће: изазови и могућности организације библиотечких услуга током пандемије“. Традиционално, на скупу ће бити додељена награда „Ђура Даничић“ за допринос развоју библиотекарства и културе у целини.

Скуп Библионет у 2021. години, тежећи да одржи корак са актуелношћу дешавања у струци, бавиће се представљањем и анализом рада библиотека током пандемије како у Србији, тако и региону и свету, са циљем остваривања увида у постигнуте резултате и позиционирања у даљем планирању рада у тзв. новој реалности. Скуп ће бити одржан у виду хибридне конференције чији део је планиран у Народном позоришту, уз строго поштовање свих епидемиолошких мера заштите, уз праћење актуелних препорука Кризног штаба Владе Србије и Завода за јавно здравље Лесковац, док ће истовремено бити омогућено видео емитовање скупа за све заинтересоване слушаоце. Гостујући предавачи из света обратиће се путем видео линка.

Циљ овогодишњег Библионета је да на једном месту прикупе искуства из Србије која се односе на примере добре праксе, успешне приче и реализоване могућности чиме би се, као и до сада, утицало на проток идеја међу домаћим библиотекама и буђење енергије за нове пројекте.

Свечано отварање Библионета 2021. одржаће се у Народном позоришту, 9. септембра 2021. године у 13.00 часова.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka