Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, за време ванредног стања, организује низ мера и активности, које су у потпуности бесплатне и прилагођене свим старосним групама грађана Прочитај више

23. СУСРЕТИ БИБЛИОГРАФА У СПОМЕН НА ДР ГЕОРГИЈА МИХАИЛОВИЋА

Народнa библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији 4. новембра 2022. године организовала je стручно-научни скуп „23. Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића“, који је посвећен теоријским и практичним аспектима српске библиографије.
Учешће на скупу узела је Татјана Јанков, виши дипломирани библиотекар Одељења за развој и унапређење библиотечке делатности, са радом „Лесковачки књижевни часопис „Успења“ : приказ часописа и његове библиографије“.

Награду „Душан Панковић“, која се традиционално додељује на „Сусретима библиографа“, добила је мр Душицa Грбић, археограф саветник у Библиотеци Матице српске за изузетна остварења у области српске библиографије.

Уводни део скупа посвећен је сећању на два врсна библиотекара преминула током 2022. године, Мару Тодоровић и Дејана Вукићевића.

Учесници овог јединственог стручног скупа у Србији били су библиографи, библиотекари и научни радници из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Саопштени научни радови биће публиковани у Зборнику радова „Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића“.

digitalnabiblioteka.rs

zigzag white

Колекцијa
Дигитализованих
Ретких Издања

digitalna-biblioteka

Партнери

#lebiblioteka

lebiblioteka
lebiblioteka